Social Impact Award

414

Premii de 5000 de euro pentru ideile de afaceri sociale ale studenților la competiția internațională Social Impact Award!

Afis Social Impact Award

Global Shapers, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativă organizează Social Impact Award România, competiția internațională ce încurajează tinerii dornici să aducă o schimbare în societate prin antreprenoriat social. Tinerii care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice până pe 8 mai pentru premii în bani, mentorat, spațiu de lucru și participarea la Social Impact Award Europe Summit în Viena.

De multe ori, ideile mici aduc schimbări mari. Social Impact Award reprezintă, în primul rând, o nouă cale de carieră pentru tineri. Completează formularul de înscriere până pe 8 mai și vei face primul tău pas către o experiență de învățare completă, care își propune să transforme tineri cu potențial în antreprenorii sociali de mâine.

În contextul în care 60% din studenții români vor să devină antreprenori* și în top trei motivații de alegere a carierei este aceea de a-i ajuta pe ceilalți**, conform studiului global Youth Speak, antreprenoriatul social devine o variantă necesară. In lipsa predării acestuia în școli, Social Impact Award își propune să aducă în atenția tinerilor această opțiune de carieră.

Echipa Social Impact Award pornește prin țară într-un turneu de inovare socială cu o serie de workshopuri – în 18 aprilie în Iași, iar în București pe 9 aprilie la Youth Hub și în Universitatea Politehnică, pe 16 aprilie în Universitatea Alternativă și pe 19 aprilie în ASE, aducând în fața studenților antreprenori sociali de succes. Mai multe detalii despre workshopuri și înscrieri sunt disponibile aici.

După 8 mai, organizatorii vor selecta 8 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii alături de Youth Hub și Incubatorul Universității Alternative. Pe 29 septembrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. Câștigătorii vor primi și burse de participare la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Viena.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award.