The National Screenwriting Alumni Pitch

307

Înscrie-ţi scenariul de lungmetraj la  The National Screenwriting Alumni Pitch – Ediţia a II-a!

NSAP

A doua ediţie a National Screenwriting Alumni Pitch primeşte propuneri de scenarii de lungmetraj până la data de 1 octombrie 2015.

National Screenwriting Alumni Pitch este un program educaţional pilot organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, pentru a facilita interacţiunea dintre studenţii sau absolvenţii facultăţilor de profil şi regizorii, producătorii, distribuitorii de film români.

Programul are ca scop soluţionarea scindării care apare după absolvirea studiilor de profil. De asemenea, îşi propune să încurajeze dezvoltarea scenariilor de lung-metraj în vederea producţiei.

Obiectivele principale vizate de platformă sunt cunoaşterea profesioniştilor din lumea cinematografică, absorbţia pe piaţa muncii a absolvenţilor şi sprijinirea debutului în lung-metraj a tinerilor cineaşti.

Înscrierea în cadrul programului se poate face la adresa de e-mail romanianpitch@gmail.com până la data de 1 octombrie 2015 şi constă în trimiterea tuturor materialelor necesare pre-selecţiei :

– O pagină de prezentare a proiectului de lung-metraj (titlu, gen, logline, sinopsis);

– Treatment al proiectului (5-10 pagini);

– Scurtă biografie şi CV ale fiecărui membru al echipei;

– Scurtă scrisoare motivaţională a scenaristului;

– Opţional: moodboarduri, anexe vizuale, teasere;

Programul nu percepe taxă de înscriere.

A doua ediţie a programului ca avea loc în decembrie 2015, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, debutând cu un curs de îndrumare cu privire la tehnici de prezentare a unui scenariu (pitching). Componenta principală a programului va consta însă într-un pitch public adresat producătorilor români, urmat de întâlniri individuale cu producătorii invitaţi.

Toţi participanţii din selecţia oficială se bucură, pe durata programului, de sprijin instituţional necondiţionat, de îndrumare şi de promovarea proiectelor la nivel naţional şi internaţional în vederea înlesnirii vizibilităţii acestora.

Condiţiile de eligibilitate în vederea înscrierii sunt:

  • Participanţii trebuie să fie studenţi în an terminal sau absolvenţi ai unei Facultăţi de Film sau ai unei facultăţi de profil audio-vizual de pe teritoriul României.
  • Proiectul prezentat trebuie să fie debut în lung-metraj pentru scenarist.
  • Sunt acceptate următoarele categorii de lung-metraj : ficţiune, animaţie, documentar, omnibus.
  • Participanţii se pot înscrie individual (scenarist) sau în echipă (scenarist, regizor şi/sau producător executiv sau co-producător), în funcţie de stadiul în care se află proiectul.
  • Inainte de înscrierea în cadrul pre-selecţiei, participanţii pot fi rugaţi să demonstreze drepturile asupra proiectului, prin urmare este recomandată înscrierea scenariului într-o bază de date autorizată, anterior înscrierii în cadrul programului.

The National Screenwriting Alumni Pitch nu îşi asumă răspunderea pentru încălcarea condiţiilor de eligibilitate de către participanţi.

După etapa de pre-selecţie, fiecare participant selectat va fi invitat să trimită scenariul integral sau minimum 20 de pagini din scenariu, până la data de 15 octombrie 2015.

The National Alumni Screenwriting Pitch va selecta maximum 10 proiecte de lung-metraj in vederea pitch-ului public, în funcţie de calitatea proiectelor înscrise. În acest an, NSAP va beneficia de sprijinul caselor de producţie pentru a oferi un premiu unui scenariu calitativ aflat într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii cu privire la program intrați aici sau pe pagina de Facebook.